Формування готовності майбутніх бакалаврів з інженерії програмного забезпечення до професійної комунікації - Сидорова, Н.М. (Проблеми програмування, 2012)
Розробка програмного забезпечення є в Україні індустрією, що постійно розвивається. Отже, виникає необхідність у спеціалістах різного рівня кваліфікації. Все більш актуальним стає завдання з розробки комплексного системно-особистісного підходу до формування професійної компетентності фахівців з інженерії програмного забезпечення. Навчання діяльності у сфері програмної інженерії має бути інноваційним, оскільки неможливо при традиційному навчанні забезпечити за період підготовки спеціаліста у вищому навчальному закладі максимальний розвиток спеціальних здібностей у вирішенні проблем у цій сфері діяльності.