Проблеми і можливості програмування в середовищі SEMATIC WEB - Андон, П.І.; Бабенко, Л.П. (Проблеми програмування, 2012)
Широке розповсюдження Інтернету і створення глобальної світової мережі даних (WWW) створило нові засади розробки програм, обумовлені появою, з одного боку, нових викликів і проблем, які ускладнюють розробку, а з іншого, нових можливостей і бонусів, які її збагачують. У статті аналізуються згадані вище проблеми, підходи, які натепер допомагають їх вирішувати, зокрема напрацьовані для відомого середовища Semantic Web, та перспективні зміни парадигми програмування, які обіцяє це середовище.