Формалізація жестоутворення за допомогою трьохмірної моделі людини для української жестової мови - Кривонос, Ю.Г.; Крак, Ю.В.; Бармак, О.В.; Єфімов, Г.М. (Проблеми програмування, 2012)
Запропоновано формалізацію для створення жестових одиниць за допомогою трьохмірної моделі людини для української жестової мови. Наведено формальний опис та результати тестування запропонованого підходу.