Автоматична оптимізація виконання для задачі метеорологічного прогнозування - Іваненко, П.А.; Дорошенко, А.Ю. (Проблеми програмування, 2012)
У статті розглядається поняття автотюнінгу – сучасного підходу до автоматичної оптимізації обчислювальних задач високої складності. На прикладі прикладної задачі метеорологічного прогнозування демонструється універсалізм та доцільність поєднання двох головних концепцій автотюнінгу, а саме: емпіричного й визначеного керування. Наводяться кількісні та якісні оцінки результатів швидкодії, отриманих у результаті чисельного експерименту.