Одна динамічна конфліктно керована модель взаємодії користувачів у відкритих інформаційних середовищах - Ігнатенко, О.П. (Проблеми програмування, 2012)
Дана робота присвячена моделям ігрового керування потоками даних у мережах, що використовують ТСР алгоритми керування перевантаженнями. В роботі представлено огляд проблеми, підкреслена її актуальність, описані існуючі підходи до вирішення. Для мереж зі змінними протоками даних і наявності конфліктуючих користувачів пропонується новий підхід до аналізу роботи мережі на базі конфліктно-керованих потокових моделей. Побудована модель одного класу мереж з фіксованим вікном доступу та доведене існування оптимального у сенсі швидкодії розв’язку задачі завантаження файлу. Розглянуто гру двох користувачів, що намагаються передавати дані через спільний канал та знайдені умови виникнення втрат.