Інструментальні засоби моделювання гетерогенних середовищ заснованих на відеографічних прискорювачах - Оконський, І.В.; Дорошенко, А.Ю.; Жереб, К.А. (Проблеми програмування, 2013)
Запропоновані архітектура гнучкого та розширюваного інструментарію моделювання гетерогенних Грід-систем з відеографічними прискорювачами gpusim на базі Java-фреймворку GridSim та розроблений на її основі прототип. Проведена перевірка адекватності та первинне дослідження моделі на прикладі конкретної задачі для симуляції на розробленому прототипі.