Будова та властивості координаційних сполук 3d-металів з 2,2,2-трихлоро-N-(дипіперидин-1-іл-фосфорил)ацетамідом - Скопенко, В.В.; Ліціс, О.О.; Овчинніков, В.А.; Слива, Т.Ю.; Шишкіна, С.В.; Амірханов, В.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Синтезовано димернi координацiйнi сполуки 3d-металiв загальної формули M^(II)2 Cl4(HL)4(i -PrOH)2 (де M^(II) ─ Ni, Cu, Co, Zn) та Ni2Br4(HL)4(i -PrOH)2; HL = CCl3C(O)N(H)P(O)[N(CH2)5]2 ─ 2,2,2-трихлоро-N-(дипiперидин-1-iл-фосфорил)ацетамiд. Сполуки схарактеризовано методами IЧ, ¹H, ³¹PЯМР та електронної спектроскопiї. Димерну будову комплексу Ni2Cl4(HL)4(i -PrOH)2 встановлено за допомогою РСтА.