Використання засобів моделювання для визначення оптимальних параметрів виконання програм на відеографічних прискорювачах - Дорошенко, А.Ю.; Оконський, І.В.; Жереб, К.А.; Бекетов, О.Г. (Проблеми програмування, 2013)
Побудовано інструментарій моделювання гетерогенних Грід-систем з відеографічними прискорювачами gpusim, який використано для моделювання часу виконання гравітаційної задачі взаємодії N тіл, що залежить від параметру. Засоби моделювання дозволяють обрати найбільш оптимальне значення параметру в автоматизованому режимі і при цьому суттєво скоротити час підбору параметрів у порівнянні з безпосереднім виконанням програми.