Програмна модель генетичного оптимізатора ваг штучної нейронної мережі в LabVIEW - Жеребко, В.А. (Проблеми програмування, 2013)
У даній роботі представлена процедура моделювання та синтезу штучної нейронної мережі із використанням генетичного алгоритму. Як приклад штучної нейронної мережі обрано штучну нейронну мережу, що реалізує логічну функцію «XOR» (виключаюче АЛЕ). Синтез та моделювання виконано із використанням програмного забезпечення LabVIEW. Структура XOR-нейронної мережі – двошаровий персептрон із одним прихованим шаром нейронів, а навчання XOR-нейронної мережі відбувається класичним генетичним алгоритмом з турнірною селекцією.