Про один метод переслідування на площині - Яловець, А.Л. (Проблеми програмування, 2013)
Розглядається проблема формування стратегій переслідування на площині для агентів. Пропонується метод переслідування, який зводиться як до метода паралельного зближення, так і до метода окружності Аполлонія. Описуються функціональні можливості прототипу системи «Навігація», в якому реалізовано запропонований метод переслідування для випадку «один переслідувач – один утікач».