Роль α-токоферола и природных антиоксидантов в апоптозе тимоцитов крысы, индуцированном антимицином А - Петрова, Г.В.; Донченко, Г.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Здатнiсть токоферолу ефективно iнгiбувати iндукований антимiцином А апоптоз тимоцитiв щура не визначається його антиоксидантними властивостями, а бiльшою мiрою зумовлена тим, що вiн запобiгає дисфункцiї мiтохондрiй за рахунок стабiлiзацiї мiтохондрiальних мембран та модуляцiї бiоенергетичних процесiв.