Формування комплексу глюкуроноксиломанану Tremella mesenterica Ritz. Fr. з вірусом тютюнової мозаїки як один із можливих механізмів антивірусної дії полісахариду - Підгорський, В.С.; Коваленко, О.Г.; Болтовець, П.М.; Снопок, Б.А.; Поліщук, О.М. (Доповіді НАН України, 2013)
Встановлено, що глюкуроноксиломанан (ГКМ), видiлений iз культуральної рiдини базидiального гриба Tremella mesenterica Ritz. Fr. (Basidiomycota), пригнiчує iнфекцiйнiсть вiрусу тютюнової мозаїки (ВТМ). Iнактивацiя вiрусу є зворотною, оскiльки зменшується при розведеннi iнокулюма, до якого був доданий ГКМ. За допомогою методу поверхневого плазмонного резонансу показано, що ГКМ взаємодiє з вiрусними частками in vitro. Причиною зниження iнфекцiйностi вiрусу в присутностi ГКМ може бути агрегацiя вiрiонiв, яка виявляється при ультрацентрифугуваннi сумiшi в градiєнтi густини сахарози та за допомогою трансмiсивної електронної мiкроскопiї.