Релігійний конфлікт як об’єкт наукового дослідження: проблеми й перспективи - Могилевцев, В.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Стаття присвячена аналізу історичних етапів дослідження конфлікту як феномену суспільного буття. Проаналізовано основні закономірності вивчення конфліктів та їх залежність від загальної позиції автора. Відображено процес становлення конфліктології як наукової дисципліни. Актуалізується проблема релігійного конфлікту як самостійного об’єкта наукового дослідження, окреслюються найбільш перспективні напрями у його вивченні. Окрема увага приділяється розгляду українського контексту наукового дослідження феномену релігійного конфлікту.