Специфіка застосування феноменологічного підходу під час дослідження раціонального в релігії - Халіков, Р.Х. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Стаття присвячена особливостям застосування феноменологічного підходу в релігієзнавстві під час дослідження раціональності в релігії. Автор стверджує, що феноменологічний підхід є найбільш адекватним для комплексного релігієзнавчого дослідження, доповнюючи результати пошуків у галузі історії релігії. Відзначено різницю між феноменологічним підходом та феноменологією релігії в її класичному розумінні.