Місія Б. Франкліна та створення франко-американського союзу 1778 р. - Воробйов, В.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Cтаття присвячена вивченню діяльності дипломатичної місії Б. Франкліна у Франції. З’ясовано, що угоди, укладені у 1778 році, та багатомільйонні позики у Франції стали першими успіхами американської дипломатії, яка, незважаючи на відсутність досвіду, спромоглася досягти серйозних успіхів. Більшість дослідників війни за незалежність наголошує саме на ролі Б. Франкліна, який був у ті часи не лише доволі визначним науковцем, а й талановитим дипломатом.