Єврейські благодійні організації в Катеринославській губернії (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Моісєєнко Л. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті з точки зору сучасної методології розкрита діяльність благодійних єврейських організацій в Катеринославській губернії наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття. Автор розглянула напрями благодійної діяльності, охарактеризувала її зміст, специфіку та результати.