Образи часу у просторі культури і мистецтва - Кірєєва, Т.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті розкривається думка, що відродження духовної спадщини, звернення до глибинних шарів культури, мистецтва Всесвіту стало яскравою ознакою Нового часу. Ставиться проблема найфундаментальніших категорій мистецького мислення, простору і часу. Висловлюється переконання, що просторово-часовий категоріальний тандем слугує дієвим вектором формування естетичного простору, адекватного баченню світу та людини в ньому протягом тисячоліть.