Світогляд Івана Вишенського у контексті українського духовно-філософського осмислення рис християнської індивідуальності в добу Середньовіччя та у ХХ – ХХІ віках - Ямчук, П. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У пропонованій статті зосереджується увага на інтерпретації духовно-філософського феномену І. Вишенського, що подана в рецепції Д.І. Чижевського та інших знакових дослідників філософського феномену українського православного середньовічно-барокового мислителя. Окремо окреслюється проблема екстраполяції ідейного світу І. Вишенського у світоглядно-буттєвий дискурс сучасності.