Історичні причини Куликовської битви - Гаєцький, В.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
Стаття присвячена проблемі визначення історичних причин битви на Куликовім полі. Виконаний аналіз численних історичних джерел для виявлення того, якими бачилися історичні причини цієї події літописцям і як їх оцінили дослідники цього історичного періоду. Проведене дослідження показало, що перемога в Куликовській битві була здобута і завдяки складному політичному маневруванню Московського князя Дмитра Івановича.