Вплив початкових (залишкових) напружень на контактну взаємодію пружного циліндричного штампа та пружного шару - Ярецька, Н.О. (Доповіді НАН України, 2014)
У рамках лiнеаризованої теорїї пружностi наведено вiсесиметричну задачу про тиск пружного цилiндричного штампа на шар з початковими напруженнями. Дослiдження подано в загальному виглядi для теорiї великих початкових деформацiй та двох варiантiв теорiї малих початкових деформацiй при довiльнiй структурi пружного потенцiалу.