Сучасні аспекти патогенезу та лікування діабетичної нефропатії - Єфімов, А.С.; Цимбал, Т.С. (Доповіді НАН України, 2014)
Проводиться аналiз залежностi концентрацiї трансформуючого фактора росту — бета (TGF-β1) в сироватцi кровi у хворих на цукровий дiабет типу 1 вiд стадiї дiабетичної нефропатiї. Сорок пацiєнтiв роздiленi на чотири групи: 1-ша група — хворi на ЦД типу 1 з ДН 3 ст., виявлена вперше, 2-га група хворi на цукровий дiабет типу 1 з ДН 3 ст. в анамнезi, 3-тя група — хворi на цукровий дiабет типу 1 з ДН 4 ст., 4-та група — хворi на цукровий дiабет типу 1 без ДН, 5-та група — контрольна — 10 здорових осiб без ЦД.