Динаміка розвитку українсько-російських відносин крізь призму соціологічних досліджень (1991 – 2011 рр.) - Романуха, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті звертається увага на динаміку розвитку громадської думки українців та росіян щодо характеру українсько-російських відносин. Спираючись на результати соціологічних опитувань, автор виокремлює основні етапи трансформації громадської думки, проблеми, що спричинили це, та їх причини.