Сучасні тенденції українського фортепіанного репертуару - Кіреєва, В.Г.; Логвиненко, Н.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті розглядаються чинники оновлення фортепіанного репертуару, що використовується у навчально-виховному процесі мистецьких навчальних закладів. Аналізуються твори сучасних українських композиторів, зокрема розглядається їх художній і виховний потенціал. Наголошується на важливості неперервності музичної традиції, збереження фольклорних витоків в українському фортепіанному мистецтві, а також урахування загальноєвропейського музичного контексту.