Шанування ікон в апологетичному вченні преподобного Феодора Студита - Галуйко, Р.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті досліджено основоположні принципи вчення про ікони богослова і мислителя VIII ст. – Феодора Студита, котрий на основі текстів Святого Письма та творінь попередніх Отців Церкви показав підстави для вшанування та поклоніння іконам. На підставі аналізу праці «Три спростування іконоборства» та декількох листів догматичного змісту сформульовано узагальнення основоположних принципів вчення про ікони Феодора Студита.