Діяльність українських культурно-національних товариств на Донеччині та Закарпатті в контексті сприйняття ними державотворчих процесів у період першої половини 1990-х років - Сергєєв, А.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті зіставляються основні аспекти діяльності українських культурно-національних товариств на Донеччині та Закарпатті з огляду на сприйняття ними державотворчих процесів в Україні у період першої половини 1990-х років. Особливу увагу звернено на особливості українського національного відродження у цих регіонах.