Страх як дар Святого Духа в доктрині св. Томи Аквінського. Частина друга - Туренко, О.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
Стаття присвячена дослідженню значення одного из семи дарів Святого Духа – страху, в доктрині св. Фоми Аквінського. Того теологічного феномену, який змушує людину до самовизначення та самовдосконалення, і в той час синхронізує вільну вільність та розум особистості з головною метою християнської спільноти – реалізацією Божого порядку. Робиться висновок щодо того, що амбівалентна сила дару страху Святого Духа ініціює вірянина до вільного володіння його сутнісними сферами, які надають людині можливість досягнути стану духовної досконалості.