Еволюція сімейно-шлюбних стосунків у сучасному суспільстві - Фомін, Ф.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті аналізуються трансформаційні процеси, які відбуваються в сучасному суспільстві, їх вплив на розвиток інституту шлюбу та сім’ї, а також наслідки, до яких вони призводять. Крім того, розглядається ідея формування сім’ї нового типу періоду постмодерну, яку деякі дослідники характеризують як «подружню».