Граїзація та карнавалізація як критерії сформованості об’єктивованої форми віртуальної свідомості - Брязкун, В.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті подане авторське бачення поняття «об’єктивованої форми віртуальної свідомості» як форми відображення дійсності. Описуються процеси впливу віртуальної комунікації на зміни, що мають місце в житті сучасних людей. Також обґрунтовуються критерії сформованості віртуальної свідомості, що пов’язані з грою та карнавалом.