Міжамериканські відносини в контексті американо-іспанської війни 1898 р. - Бойченко, А.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті досліджено міжамериканські відносини в контексті американо-іспанської війни 1898 р. Визначено головну тенденцію розвитку міжамериканських відносин в контексті війни США з Іспанією; проаналізовано об’єктивні умови та причини переходу Куби до сфери американського впливу; охарактеризовано політичні й економічні наслідки кубинської війни за незалежність та іспано-американської війни для міжамериканських відносин.