Українізація шкіл і вчительство на Слобожанщині у 1917 – 1918 роках - Маньківська, Т.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті аналізується ставлення вчительства до українізації середніх та початкових шкіл, запровадженої українськими національними урядами. Розкривається проблема підготовки учительських кадрів на Слобожанщині в умовах створення української школи у 1917 – 1918 роках.