Радянська релігійна політика середини 1920-х років на сторінках періодичних відомчих видань НКВС УСРР - Овчаренко, В.П. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті здійснюється спроба класифікувати та проаналізувати масив публікацій з питань ведення державної релігійної політики, що вийшли у періодичних відомчих виданнях НКВС УСРР наприкінці 1922 – 1926 рр. Автор приходить до висновку, що опубліковані документи й авторські статті відобразили зміни в її офіційній частині, вказали на існування таємного напрямку. Водночас редакційна політика середини 1926 року у висвітленні складних проблем державно-релігійних стосунків вже не відп