Забезпечення гірничо-видобувної промисловості Донбасу працівниками у 1914 – 1917 рр. - Синявська, Л.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті проаналізовано фактори, що впливали на забезпечення гірничо-видобувної промисловості Донбасу працівниками впродовж 1914 – 1917 рр. та обставини, що визначали умови закріплення робітників у краї. Також наведені статистичні дані щодо обґрунтованого аналізу розвитку даної промислової галузі наприкінці XIX – початку XX століть.