Формування ідеологічно-доктринальної політики нацистського окупаційного режиму в Україні - Ситник, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті проаналізовано витоки формування ідеологічної та доктринальної політики нацистського окупаційного режиму в Україні періоду Другої світової війни. Особливо підкреслено її расизм, ксенофобію та експансіоністську спрямованість. Також наголошено, що суть нацизму полягала в утвердженні домінування однієї раси над всіма іншими.