Від інтелектуальності "числа" до соціуму "цифри": числова магія Піфагора як складова сучасної квазірелігійності в інтернет-просторі - Гарбузенко, К.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті розглянуто основні особливості нетрадиційної релігійності (квазірелігійності) в Інтернет-просторі на прикладі числової магії Піфагора. Запропоновано аналіз інтернет-джерел, на базі якого виявляються основні форми реконструкції числової магії Піфагора. Показано, що квазірелігійність є сукупністю міфів утилітарної, стереотипної, націленої на зовнішній ефект масової культури.