Ідея середнього класу як гаранта стабільного розвитку - Кіянка, І. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
У кожній державі ми знаходимо три групи громадян: дуже заможних, дуже убогих і третю, що стоїть посередині між ними. Оскільки ж, на думку багатьох, поміркованість і середина найкраще (між двома крайнощами), то, зрозуміло, і середній статок з усіх благ найкращий. Арістотель