Екзистенціальна апологія християнства у творчості Б. Паскаля - Стасенко, С.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті розглядаються основні аргументи філософії Б. Паскаля, в яких дається обґрунтування християнства як релігії, що відповідає глибинній сутності і природі людини. На підставі аналізу творчості Б. Паскаля робиться висновок про те, що екзистенціально-онтологічна аргументація Б. Паскаля є в методологічному аспекті більш зручною, ніж шлях порівняльного аналізу різних релігій, для обґрунтування християнства як релігії, що відповідає глибинним сенсам буття людини.