Пекотська війна 1636 – 1637 рр.: початок знищення корінних американців у Новій Англії - Губарева, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті викладені основні аспекти Пекотської війни 1636 – 1637 рр. Зроблена спроба визначити передумови, об’єктивні та суб’єктивні причини цієї війни, проаналізувати хід та методи знищення пекотів англійцями та їхніми союзниками й охарактеризувати наслідки Пекотської війни для всіх її учасників.