Розвиток економічної інтеграції країн Західної Європи у 1950 – 1960-і рр. XX ст. - Баркалова, І.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
Стаття присвячена аналізу економічної інтеграції країн Західної Європи. У роботі представлене детальне дослідження пошуків нових форм співробітництва між країнами цього регіону. Автор робить висновок стосовно того, що економічна інтеграція в цьому регіоні відбувалась в двох основних напрямах. Перший напрям передбачав: а) гармонізацію політики різних країн в галузі економіки; б) створення єдиних зовнішніх тарифів. Другий напрям відкидав ідею повної інтеграції на користь створення зони вільної торгівлі.