Етнонаціональна структура українського суспільства - Бородінов, В.Д.; Сисоєва, І.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті характеризуються основні етнонаціональні спільності в Україні, досліджена якісна і кількісна динаміка розвитку основних етнічних груп у незалежній Україні на основі даних Всесоюзного перепису населення 1989 року і Всеукраїнського перепису населення 2001 року. Використовуючи довідковий і статистичний матеріал, автори виділяють основні тенденції етнополітичного розвитку України в ХХ – на початку ХХІ століть.