Вплив "тінізації" економіки на здійснення соціальної політики в Україні у 90-х роках ХХ ст. - Ніколаєць, К.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті висвітлено вплив «тінізації» економіки України на здійснення соціальної політики впродовж 90-х років ХХ ст. Визначені причини і характер реформування сфери соціального забезпечення в умовах проголошення побудови соціально орієнтованої ринкової економіки. Проаналізовано діяльність політичних інститутів у справі здійснення реформ у сфері соціального забезпечення. Визначені особливості діяльності провідних будівельних організацій у сфері забезпечення населення якісним новим житлом.