Три найвпливовіші аргументи проти матеріалізму у сучасній філософії свідомості - Сепетий, Д.П. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті розкриваються найвпливовіші аргументи проти матеріалізму у сучасній філософії свідомості, що розвивається переважно в руслі аналітичної академічної філософії англомовних країн, – аргумент зомбі, аргумент знання та уявний експеримент «китайська кімната». Обґрунтовано тезу про те, що жодна з версій матеріалізму не пояснює і в принципі неспроможна пояснити існування та характер свідомості як особистого внутрішнього, суб’єктивного виміру людини (на відміну від її зовнішніх, поведінкових проявів).