Симулякри і симуляції доби радикально-атеїстичного постпросвітництва та їхня вітчизняна світоглядна альтернатива - Ямчук, П. (Наука. Релігія. Суспільство, 2013)
У статті досліджуються симулякри сакрального універсуму, що з’явилися в добу радикального атеїстичного постпросвітництва, та викликані ним руйнівні соціальні перетворення, а також розглянуті українські духовно-філософські альтернативи подібної історичної практики.