Синтез та термічні перетворення складнозаміщених карбонатвмісних гідроксоапатитів - Струтинська, Н.Ю.; Затовський, І.В.; Слободяник, М.С.; Малишенко, А.І.; Місчанчук, Б.Г.; Бєда, О.А. (Доповіді НАН України, 2014)
Синтезовано ряд складнозамiщених (Na⁺, CO²⁻₃)-вмiсних гiдроксоапатитiв у розчинах системи Na⁺−Ca²⁺−NO⁻₃−CO²⁻₃−PO³⁻₄ при рiзних концентрацiях вихiдних компонентiв та дослiджено особливостi їх термiчних перетворень при нагрiваннi до 700 °С. Iнтерпретацiю отриманих результатiв проведено iз залученням методiв порошкової рентгенографiї, IЧ спектроскопiї та температурно-програмованої десорбцiйної мас-спектрометрiї.