Вплив трифтороцтової кислоти на кластеризацію води в частково дегідратованій тканині печінки щурів з карциномою Герена - Туров, В.В.; Тодор, І.М.; Лук'янова, Н.Ю.; Крупська, Т.В.; Угнівенко, А.П.; Чехун, В.Ф. (Доповіді НАН України, 2014)
Методом низькотемпературної ¹H ЯМР спектроскопiї дослiджувався стан води в лiофiлiзованiй тканинi печiнки щурiв — iнтактнiй та враженiй карциномою Герена. Встановлено, що в iнтактнiй тканинi присутнi шiсть типiв кластерiв води, якi здатнi розчиняти рiзну кiлькiсть трифтороцтової кислоти. У печiнцi пухлиноносiя кластери SAW є бiльш однорiдними, а їх розчинююча здатнiсть щодо ТФОК та електронодонорних молекул iстотно менша.