Повсякденне життя індіанців Нової Англії за даними Д. Гукіна (1674 р.) - Губарева, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У статті викладені основні аспекти способу життя індіанських племен Нової Англії у другій половині XVII ст. за даними «Історичних колекцій про індіанців в Новій Англії» Деніеля Гукіна (1674 р.). Автором зроблено спробу дослідити, які племена проживали в ті часи на північному сході Північної Америки, та виявити характерні риси їхньої системи правління, господарства, побуту і вірувань.