Вивчення інтелектуальної спадщини З. Бжезінского у роботах вітчизняних та зарубіжних авторів - Іваненко, В.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У статті проаналізовано вивчення творчого доробку З. Бжезінського у роботах вітчизняних та зарубіжних авторів. Встановлено, що з початку ХХ ст. прокидається особливий інтерес до інтелектуальної спадщині З. Бжезінського з метою визначення його ролі у формуванні зовнішньополітичної доктрини США останньої третини ХХ ст.