Церква і екуменізм: кроки до об’єднання - Шепетяк, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
Стаття присвячена аналізу екуменічного руху у християнстві, розглянуто історію унійних процесів, які розвивалися з часу пізнього Середньовіччя, показано виникнення і розвиток екуменізму у протестантизмі, результатом чого стало утворення Всесвітньої Ради Церков, розглядається роль Другого Ватиканського Собору у формуванні екуменічної позиції, зміни ставлення католиків до інших християнських конфесій та нехристиянських релігій, богословські та інституційні кроки в напрямку екуменізму.