Побудова сакрального простору середньовічного міста під впливом християнського світосприйняття - Бєліков, О.В.; Бєлікова, К.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
Стаття присвячена дослідженню сакральних структур на території середньовічних європейських міст. У роботі аналізуються релігійні передумови виникнення і функціонування середньовічного міста, вплив офіційної релігії та міфології на побудову міського простору і самосвідомість містян. Визначено ключові об’єкти міського середовища, які відображають культурні уявлення городянина про всесвіт.