Соціальна реальність: міський простір міфологічного - Гуржи, К.Л. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
Стаття присвячена виявленню генетичних зв’язків між соціальною реальністю, міфом та міфологічною картиною світу й містом. Академічна філософія вбачає коріння соціальної реальності в свідомості суб’єкта, й рамки його існування об’єктивуються й стають горизонтом існування людини. Міф стає інструментом організації навколишнього світу в соціально значимий простір. Таким чином показано, що місто, як місце, де розгортається повсякденність людини, конструюється так само, як і соціальна реальність.