Соціальний аспект Чорнобильської національної катастрофи у філософському просторі української історії - Нікітіна, Н.В.; Нікітіна, А.А.; Ізосімова, С.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2014)
У статті наводиться глибокий, всесторонній філософсько-соціальний, статистичний і психологічний аналіз національної трагедії України – Чорнобиля. Робиться наголос на конкретні статистичні дані, їх актуальне значення у сьогоденні.